TR | EN
Başkan
Başkan

Kayseri OSB Yönetimi ANAMOB Gala Yemeği ve KAYMOS’un 10. Yıl Ödül törenine katıldı


10 Ekim 2024

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın ve Yönetimi, ANAMOB Anadolu Mobilya Fuarı Gala Yemeği ve 2024 En İyileri ödül törenine katıldı.

NOBEL EXPO ve KAYMOS tarafından düzenlenen programda; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Yibur, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Baktır, Nuri Çetinçağlar ve Selim Narin, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Gengeç ve Kayseri OSB Bölge Müdürü Abdumenap Esko ve ve il protokolü yer aldı.

Programda sanayicilere ve konuklara hitap eden Başkan Mehmet Yalçın, “Kayseri, İç Anadolu’da sanayinin, üretimin ve ihracatın merkezi konumundadır. Şehrimiz, özellikle mobilya üretimi noktasında ülkemizde rakipsizdir. Yalnızca Türkiye’de değil dünya pazarlarında boy gösteren firmalarımız bulunmaktadır. Kayseri’nin mobilya sektöründeki bu konumu, diğer sektörlüleri de domine etmektedir. Atalarımızın dediği gibi üzüm üzüme baka baka kararmakta, Kayseri her alanda adından söz ettirir konuma erişmektedir.” dedi.

Kayseri’nin 2023 yılı ihracatının 3,6 milyar dolar civarında gerçekleştiğini belirten Yalçın, “Mobilya ihracatında ise Kayseri 2023 yılında 730 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmıştır. 2023 yılı İthalat rakamımız ise 1.6 milyar dolar seviyesindedir. Bu rakamlar, Kayseri'nin cari açığın azaltılmasındaki katkısını gözler önüne sermektedir. Cari fazla vermemizde özellikle mobilya sektöründe elde edilen ihracatın katkısı büyüktür.” İfadelerini kullandı.

Başkan Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kayseri'nin ise kısa sürede mobilyada 1,5 milyar dolarlık ihracat rakamını yakalayacağına inanıyoruz.  Kayseri’nin toplamda 5 milyar dolar ihracat yapabilen bir şehir olabileceğini düşünüyoruz. Bu hedeflere ulaşılması zor veya imkânsız değildir. Sanayicimizde daha çok üretmek ve ihracat yapmak konusunda azim ve irade mevcuttur.”

Başkan Yalçın konuşmasının sonunda, KAYMOS’un 10. Yılı Ödül Töreninde ödüle layık görülen firmaları ayrı ayrı kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Protokol konuşmalarının sonrasında, ANAMOB 3. Anadolu Mobilya Fuarı 2024 En İyileri sıralamasında dereceye giren firmalara ödülleri takdim edildi.