TR | EN
Başkan
Başkan

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın Cumhuriyetin 101. Yılını Kutladı


28 Ekim 2024

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın mesajında, “Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 101. yıldönümünü kutlamanın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Başkan Yalçın’ın, mesajı şöyle:

“19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan kurtuluş mücadelesi, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen Aziz Milletimizin bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu büyük zaferin sonucunda ecdadımızdan bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyeti miras kalmıştır.

Türk Milleti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla aydınlık geleceğine yürümekte ve modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir. Bizler de sanayiciler olarak, bizlere emanet edilen cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacağız. Daha çok üreterek, daha çok ihracat yaparak kalkınmış bir Türkiye’ye ulaşarak, gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük Türk milletinin, sanayicilerimizin ve hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılını kutluyorum.”